Πολιτιστικό πρόγραμμα 2021-22

 ΜΙΚΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΕΣ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ   !!!

Μια εκδήλωση διαφορετική από όλες τις άλλες είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χθες στο σχολείο μας ,στα πλαίσια του προγράμματος για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας είχε τίτλο        «ΜΙΚΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΕΣ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Οι μαθητές μας  με αγάπη, προσοχή και συνέπεια συγκέντρωσαν πολιτιστικό υλικό από τα χωριά τους -όπως φωτογραφίες ,βίντεο, παραδοσιακά τραγούδια- τα οποία παρουσιαστήκαν μέσα σε κλίμα αληθινά πανηγυρικό ,με εμφανή τον ενθουσιασμό όλων ,μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα χωριά της Πηνείας από όπου έρχονται οι μαθητές  στο Λύκειό μας  είναι , Αγία Τριάδα, Αγία Κυριακή,  Άγναντα, Αγραπιδοχώρι, Ανθώνας, Ακροποταμιά, Βάλμη, Βελανίδι, Βουλιαγμένη, Γαβράκια,  Εφύρα,  Κακοτάρι,  Κάμπος, Κρυόβρυση,  Λαγανάς, Λάτας, Λουκάς,  Μαζαράκι, Οινόη, Πανόπουλο, Πρόδρομος, Ροδιά,  Σκλίβα και Τσίπιανα . Το Σιμόπουλο ,που είναι η έδρα μας και άλλα χωριά πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας με ,ξεχωριστές εικόνες και απολαυστικά -σε περιεχόμενο και μουσική- βίντεο από όλες τις εποχές του χρόνου !!!

Αναμφισβήτητα η πλέον συγκινητική στιγμή ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ήταν η προβολή του βίντεο με τις<< ΜΑΥΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007>>, όταν όλη η Ελλάδα έκλαψε με την τεράστια,καταστροφική ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, από το μένος της οποίας δεν γλύτωσε ούτε ο Δήμος ΠΗΝΕΙΑΣ.

Για να μην ξεχνούν οι πιο μεγάλοι και να μαθαίνουν οι πιο μικροί.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή εκ μέρους του συλλόγου των εκπαιδευτικών για καλή επιτυχία στις εξετάσεις των μαθητών μας, προαγωγικών και απολυτηρίων και φυσικά των μαθητών μας της Γ΄τάξης.!! Όλα να πάνε καλά στην κοπιώδη αλλά και ευγενή προσπάθειά τους, για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί:

ΡΗΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ02—ΚΑΣΟΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΕ02

ΟΙ μαθητές που συμμετείχαν από την Α΄ Λυκείου είναι :

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ MAΡΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΙΛΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΤΡΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

 

Ευχαριστούμε:

Όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης.

Τον μαθηματικό μας -Χαράλαμπο Παπαδημητρίου για τον χειρισμό των ηλεκτρονικών μέσων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που φτιάχτηκε για τις ανάγκες του προγράμματος από την εκπαιδευτικό Ρήγα Αγγελική με την τεχνική βοήθεια του συζύγου της , Παπαϊωάννου Δημήτρη ΠΕ11 συναδέλφου εκπαιδευτικού που ανήκει στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων , οποίος  επίσης σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου μας δημιούργησε – επιμελήθηκε όλο το οπτικο-ακουστικό υλικό   που προβλήθηκε.

Υπάρχουν :

Φωτογραφίες που έφεραν οι μαθητές

Φωτογραφίες που βρέθηκαν στο διαδίκτυο

Φωτογραφίες που έχει αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα Patris  news

Υλικό από τον Σύλλογο “Ωλονός”  Κακοταρίου

Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ” Το βάλς των χαμένων ονείρων”  από το Μουσικό Λύκειο Σερρών